Bursa Hayvanat Bahçesi | Hayvanat Bahçesi Gezi ve Aktivite Rehberi

Geçtiğimiz ay, Ramazan Bayramı tatiliydi. Aile ziyareti sebebiyle memleketimiz olan Bursa’ya gittiğimizde yarım günümüzü de Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret etmek için ayırdık, iyi ki de ayırmışız.

Bu yazıda, oldukça heyecanlı ve güzel bir yarım gün geçirmemize neden olan Bursa Hayvanat Bahçesi sakinlerinden bahsedeceğiz sizlere 🙂

Çocukluğumuzda Kültür Park içerisinde yer alan Hayvanat Bahçesi, 1998 yılında yeni adresine taşındı ve çok daha modern ve büyük bir tesis olarak açıldı. Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği’ne de üye olan Avrupa Standartlarındaki bu hayvanat bahçesi içerisinde 600 civarı hayvan barındırıyor ve bir çoğu Türkiye’ye özgü türler. İçerisinde Aslan, Leopar, Ayı, Kurt, Yırtıcı Kuşlar, Lama, Maymun, Zürafa gibi bir çok farklı tür barındıran Bursa Hayvanat Bahçesini, Bursa ziyaretiniz esnasında mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Nasıl Gidilir?

  • Bursa şehir merkezinden kalkan 35/A, 15 ve 15/E numaralı otobüsler ile kapıya kadar (Ulaşım Bedeli: Ortalama 2,50 TL)
  • Bursa Kent Meydanı AVM önünden kalkan minibüser ile hayvanat bahçesi kapısına yürüme mesafesinde (Ulaşım Bedeli: Ortalama 2,50 TL)
  • Acemler kavşağından sonra yer alan semtlerden geliyorsanız (İhsaniye, Nilüfer, Emek, Karaman vb.) Terminal otobüslerine binerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu otobüsler ile hayvanat bahçesinin karşısında (yolun karşısı) inebilirsiniz. (Ulaşım Bedeli: Ortalama 2,50 TL)

ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüsle ulaşım için tek binimlik kart satın alacaksanız Bursa’da ulaşıma (tek binimlik kart ile) 3-4 hatta uzun mesafede 5 TL ücret ödemeniz gerekebilir. Bu nedenle mümkünse bir yolcudan rica ederek normal tarife ücretini kendisine vererek onun kartını kullanın veya Bursalı bir yakınınızın kartı ile binin. Böylece yarı fiyata varan bir kar edebilirsiniz.

Giriş Ücretleri Ne Kadar?

Hayvanat bahçesine girişte fiyatlandırma Yetişkin ve Öğrenci şeklinde yapılıyor. Öğrenci ücreti ödemek istiyorsanız geçerli bir öğrenci kartı ibraz etmeniz gerekecektir. Bu tarifelerin fiyatları ise şu şekilde;

  • Yetişkin: 3,50 TL
  • Öğrenci: 2,50 TL

uygulanıyor. Genel olarak uygun fiyatlı bir gezi imkanı sunuluyor diyebiliriz.

Açılış Kapanış Saatleri

Bursa hayvanat bahçesi açılış ve kapanış saatlerini 3 mevsim şeklinde bölmüş 🙂 Buna göre açılış-kapanış saatleri şu şekilde;

  • Bahar/Sonbahar Sezonu (Nisan, Mayıs, Eylül ve Ekim): 09:30 – 19:00
  • Yaz Sezonu (Haziran, Temmuz, Ağustos): 09:30 – 20:30
  • Kış Sezonu (Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart): 09:30 – 17:00

Peki biz neler yaptık, gezimizde hangi hayvanları gördük? Asıl konuya gelelim ve hemen anlatmaya başlayalım 🙂

Girdikten sonra sağ tarafa yöneldik ve hemen sol tarafımızda Habeş Maymunlarını gördük. Her zamanki gibi grup halinde takılıyor ve tabii ki birbirlerinin tüylerini didikliyorlardı dikkatli bir şekilde. Hallerinden memnun görünen bu grubun bazı bireyleri ise öğle sıcağından bunalmış olacak ki gölgede dinleniyorlardı 🙂

IMG_4914

Bu bölümün hemen sağ tarafında ise Afrika Aslanları bulunuyor. Onlar da sıcak dolayısıyla köşede gölgede uzanmış dinleniyorlardı, hatta öğle uykusu çekiyorlardı desek yeridir. Biz 3 adet aslan gördük yan yana yatan.

IMG_4925

Biraz daha ilerlediğimizde ise oldukça sevimli bulduğumuz Lemurların bölümü karşımıza çıktı. Seslenerek dikkatlerini çekmeyi başardığımız ve bu fırsattan istifade güzel fotoğraf kareleri aldığımız Halka Kuyruklu Lemur’lar genel olarak grup halinde takılıyorlar ve dışarıdan gelen ses/hareketlere tepki veriyorlar.

IMG_4958

Bol bol fotoğraf çektikten sonra Lemur’ların yanından ayrıldık ve hayvanat bahçesinin kıvrılarak ilerleyen yollarından bir süre ilerledikten sonra boyları dolayısıyla uzaktan da dikkatimizi çeken Baringo Zürafalarını gördük 🙂 Yanlarına ulaştığımızda ise, beslenmekte olan zürafalar bir yandan yemeklerini yerken (otlarken) bir yandan da biz ve bizim gibi ziyaretçileri izliyorlardı. Bu sayede oldukça güzel fotoğraf kareleri yakalama şansımız oldu.

IMG_4994

Zürafaların arasında ise Afrika Deve Kuşları ve Zebralar dolanıyor ve onlar da yemek yiyorlardı. Bu 3 türden hangisine bakacağımızı ve inceleyeceğimizi şaşırmış bir şekilde bol bol fotoğraf çektik, onları yakından izleme fırsatı bulduk.

IMG_5001

Hayvanat bahçesinde Türkiye’ye özgü  türleri de gezimiz sırasında gördükten sonra ilerleyen kısımlarda karşımıza; Kanguru, Akbaba, Kartal, Şahin ve Boz Ayı gibi hayvanları da gördük.

IMG_5093

Bizi en çok etkileyen türler ise Amur Kaplanı ve Pers Leoparı oldu. Bu asil ve vahşi hayvanlar ile aranızda sadece 1 cam olması ise adrenalini yüksek oranda hissetmenize neden olacak 🙂

IMG_5142

Hayvanat Bahçesinden ayrılmadan önce gördüğümüz ve inanılmaz sevimliliği ile bizi bizden alan bir diğer tür ise Mirket 🙂 Küçük, hızlı ve yaramaz Mirketleri görmeden sakın ayrılmayın. Son olarak çıkış kapısının yan tarafında ise kapalı alanda timsah ve hamster türü hayvanlar yer alıyor.

IMG_5059

Gezimiz sırasında tesisin tam ortasında yer alan Çocuk Köyü adı ile faaliyet gösteren, Bursa’nın meşhur Cumalı Kızık köyü kopa edilerek inşa edilmiş yapıların yer aldığı bir alan mevcut. Burada oturup bir şeyler yiyebilir ve içebilirsiniz. Ayrıca çocuğunuz varsa burada köy hayvanlarını yakından görerek temas etme fırsatı yakalayabilir. Buradaki yiyecek ve içecek fiyatlarının çok uygun olduğu söylenemez. Ancak dinlenmeniz ve soğuk bir şeyler içmeniz için harika bir durak olabilir.

IMG_5028

Biz burada yaklaşık 4 saat zaman geçirdik ve oldukça eğlendik. Birçok türü yakından görme fırsatı yakalayarak, arada mola vererek, sakin ve güzel bir gün geçirdik. Size de Bursa’yı herhangi bir nedenle ziyaret ettiğinizde mutlaka burası için de bir yarım gün ayırarak gezi planlamanızı tavsiye ederiz.

Altta yer alan Galeri görseli aracılığı ile bu gezimizde çektiğimiz harika fotoğrafların bulunduğu galeriye ulaşabilirsiniz 🙂 Ayrıca dilerseniz sizler de Bursa Hayvanat Bahçesi ile ilgili eklemek istediklerinizi veya sorularınızı alt kısımdan yorum olarak bizimle ve okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Sevgiler

bursa-hayvanat-bahcesi-album

1 Comments

Leave a Reply
  1. Çok güzel yazınız ve bilgiler çok detaylı.. Tatile bir yerlere gidecek olursam hiç şüphesiz sayfanız rehberim olacaktır. Emeğinize sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

NASA Johnson Space Center Gezi Rehberi

Uygun Seyahatler için Dünya’nın En Ucuz 15 Şehri