Pratik ve Kullanışlı Seyahat Uygulamaları | Ücretsiz En İyi 10 Uygulama

Seyahatler sırasında gezilecek yerleri araştırmak, planlamak ve buralara giderken kullanılacak ulaşım araçlarını belirlemek veya yolculuk esnasında konum bulabilmek için çeşitli kaynaklara ihtiyaç duyulabilmekte. Eskiden tüm bu yanıtlar, basılı haritalardan bularak, şehir rehberlerinden okuyarak ve yol sorarak bulunurdu. Özellikle yurt dışı seyahatlerinde iletişim kurabilmek için dil bilmek de daha önemli bir zorunluluk haline gelirdi.

Teknolojinin hayatımıza getirdiği kolaylıklar ile birlikte artık günümüzde kimseye bir şey sormadan, hatta muhattap bile olmadan bir ülkeye giderek gezebilir, yol bulabilir, kjonaklayabilirsiniz. Tüm bunları telefon uygulamaları yardımı ve rehberliği ile araştırarak ve yanıtlar alarak yapabilirsiniz.

Bu içerikte, kendi kullandığımız ve sizin de seyahatleriniz sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz veya işinizi kolaylaştıracak önemli ve faydalı uygulamaları listeledik.

1- Google Maps

Google Haritalar

Google Haritalar, dünyanın çok büyük bir bölümünde yapacağınız seyahatlerde, rota belirlemek ve yolunuzu bulmak konusunda çok işinize yarayabilir. 

En geniş veritabanı ve detaylı bilginin yer aldığı harita uygulaması olan Google Maps araç ile, toplu taşıma ile veya yürüyerek yapacağınız tüm yolculuklarda sizin için en uygun rotayı çizecektir. 

Toplu taşıma kullanıyorsanız hangi trene veya otobüse binmeniz gerektiği, gerekiyorsa nerede aktarma yapmanız gerektiği ve kaç dakika yürüyeceğinize kadar bir çok önemli bilgi sunuyor.

Gideceğiniz yerde internet erişiminiz olmayacaksa, önceden ilgili bölgenin haritasını telefonunuza kaydederek, seyahatiniz sırasında internet bağlantınız olmasa dahi haritayı kullanarak (Çevrimdışı Haritalar) yol tarifi alabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

2- LiveTrekker

LiveTrekker

Seyahatlerinizde gezdiğiniz yerleri harita üzerinden işaretlemek ve kullandığınız rotaları çizerek kaydetmek isterseniz bu uygulama sizin için birebir. 

LiveTrekker uygulaması ile, seyahatiniz sırasında kullandığınız rotayı kayıt altına alarak, interaktif harita üzerinde nerelere ne kadar sürede gittiğinizi görüntüleyebilirsiniz. Daha sonra bu kayıtları dilerseniz sosyal medyada veya blog sitenizde yayınlayabilirsiniz.

Uygulamaya ayrıca fotoğraf, not, ses kaydı ve video içerikleri de yükleyebilir, kendi seyahat günlüğünüzü oluşturabilirsiniz.

Fiyat: Ücretsiz

3- Roadtrippers

Roadtrippers

Uygulama, gezileriniz sırasında özel seyahat rotaları oluşturmanızı sağlıyor. Ücretsiz olan Roadtrippers, seyahat rotanız üzerinde varlığını bilmediğiniz yerleri/şeyleri bulmanıza yardımcı oluyor.

Gezi öncesi uygulamada rotanızı çizmeniz sonrası uygulama, ilgi alanlarınıza ve rotanıza dayalı olarak yan gezi önerileri/ipuçları sunuyor. Rotanız üzerinde veya yakınında varsa ilgi çekici bir yer, manzara, yerel restorant ve diğer ipuçları hakkında size önerilerde bulunur.

Hatta rotanızı arkadaşlarınızla paylaşmanıza da imkan tanıyor..

Fiyat: Ücretsiz

4- AccuWeather

AccuWeather

Hava durumu, en iyi tatil planlarını bile mahvedebilir. Biz, seyahatlerimizi planlarken her zaman hava durumunu göz önünde bulundururuz. Hatta zaman zaman hava durumu, gideceğimiz ülke veya şehri belirlememizde bile etken olarak öne çıkabilmekte. 

Accuweather 15 günlük, aylık ve 3 aylık tahminler yayınlayabiliyor. Tahmin yayınlanmayan daha ileri tarihler için de geçmiş yıllardaki hava durumu verilerinden bir ortalama sıcaklık değeri gösteriyor. Tam olarak doğru olmasa da seyahat planlarken bir ön görüde bulmanıza yardımcı olabiliyor.

Plaja gitmeyi planladığınız bir tatil boyunca her gün yapmur yağabilir. Bu da tüm tatilinizin mahvolmasına neden olabilir. Bu nedenle seyahat öncesi ve seyahat sırasında her zaman bir sonraki günün hava durumunu kontrol ederek planlamanızı buna göre yapmanızda fayda var.

Fiyat: Ücretsiz

5- Airbnb (130 TL Kredi Hediye)

Airbnb

Seyahatlerde uygun fiyatlı konaklama alternatifleri sunan Airbnb, gideceğiniz yerde misafir gibi yerel insanların evinde kalmanıza aracılık ediyor. Bu sayede çok merkezi ve kolay ulaşılabilir şehir merkezi gibi yerlerde yüksek maliyetli otellerde kalmak yerine, bir evde oda kiralayarak konaklayabiliyorsunuz.

Bizim de İspanya seyahatlerimizde tercih ettiğimiz Airbnb, konaklama maliyetlerini neredeyse 3 kat azaltıyor. 

Üstelik Airbnb, şimdi bizim aracılığımız ile kayıt olanlara anında 130 TL kredi hediye ediyor! Bu krediyi daha ilk rezervasyonda nakit para gibi kullanabiliyorsunuz!

Üye olmak ve 130 TL kredinizi almak için tıklayın!

6- Google Translate

Google Translate

Google Translate en bilinen online çeviri aracı. Seyahatlerinizde en çok ihtiyaç duyacağınız uygulamaların başında geliyor. Translate, bir Google servisi olduğu için kelime veritabanı da oldukça zengin olan uygulama, telefonunuzun kamerası ile çeviri yapmak istediğiniz metin ve tabelanın fotoğrafını çekmeniz yeterli. 

Şu an 103 dilde çeviri yapan Translate, 59 dilde çevrimdışı çeviri ve kamera modunda da 37 dilde canlı çeviri yapabiliyor.

7- XE - Para Birimi Dönüştürücü

XE - Para Birimi Dönüştürücü

XE Para Birimi uygulaması, para birimlerini güncel kurlara göre dönüştürmenizi sağlıyor.  Yurt dışında fiyat kontrolü yapmak ve döviz kurlarını karşılaştırmak için sıklıkla ihtiyaç duyabileceğiniz bir uygulama. 

Uygulama üzerinde 10 farklı para birimini eş zamanlı olarak takip edebilir, güncel ve doğru kurları şık arayüzü ile rahatlıkla izleyebilirsiniz.

8- Citymapper

Citymapper

Citymapperşehir, içi ulaşım konusunda size çok yardımcı olacak pratik bir uygulama. Şehir içi ulaşım araçlarının olduğu çok geniş bir veri tabanına sahip olan uygulama, yolculuk sürenizi ve nereye, ne kadar yürüyeceğinizi gösteriyor. 

Yolunuz üzerinde hangi otobüs veya metro alternatiflerinin olduğunu ve bunların ücretlerinin ne kadar olduğu bilgisini de veriyor. 

9- Uber

Uber

Yurt dışında en çok ihtiyaç duyabileceğiniz uygulamalardan biri de Uber. İhtiyaç duyduğunuz her an taksi bulamayabilir yada bulunduğunuz ülke veya şehirde taksi ücretleri bütçenizi zorluyor da olabilir. 

İhtiyaç duyduğunuzda hemen uygulamayı açarak yakında bir Uber aracı olup olmadığını kontrol edebileceğiniz, araç çağırabileceğiniz pratik ve hayat kurtarıcı bir uygulama.

10- Maps.me

Maps.me

Gezginlerin en çok tercih ettiği uygulamalardan biri olan maps.me offline olarak gezeceğiniz şehrin haritasını kullanmanıza olanak tanıyor. Ücretsiz sunulan uygulamada, seyahate çıkmadan önce gideceğiniz yerin haritasını indirmeniz halinde, seyahat sırasında internete ihtiyaç duymadan yolunuzu bulabilirsiniz.

Navigasyon özelliği de olan uygulamanın haritası oldukça kapsamlı. Öyle ki bazı şehirlerdeki parkların yürüyüş yollarını görebilir, harita üzerinde istediğiniz noktaya pin ekleyerek açıklama/not yazabilirsiniz.

Üstte sıraladıklarımız, gezilerinizde hayatınızı kolayştıracak ve kurtarıcı olacak uygulamalar. Sizlerin de kullandığınız farklı ve pratik uygulamalar varsa alt kısımdan yorum olarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu İçeriği Beğendiniz Mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Marburg | Lahn Nehri Kıyısında Geçmişe Uzanan Masallar Şehri

Airbnb Nedir, Nasıl Kullanılır, Güvenli Mi? | Hediye 179 TL